Humanoidný robot Aura v Las Vegas a The AUTOMATE Show 2024 v Chicagu! Navštívili sme najväčšie podujatie v oblasti robotiky a automatizácie v Severnej Amerike


sobota 10. 8. 2024 |Archiv

Ako najväčšia výstava robotiky a automatizácie v Severnej Amerike bola táto udalosť miestom pre všetkých, ktorí sa zaoberajú automatizáciou alebo majú o ňu záujem. AUTOMATE SHOW je každoročným podujatím, ktoré je nevyhnutné pre každého, kto sa zaujíma o oblasť automatizácie. Od lídrov v priemysle až po nováčikov objavujúcich potenciál automatizačných technológií, toto podujatie ponúka komplexnú prehliadku najnovších pokrokov a aplikácií. Išlo o našu druhú účasť po podujatí v Detroite v roku 2022 a ani tentoraz sme neľutovali. Náši kolegovia zdieľajú svoje postrehy, ktoré idú nad rámec machine vision a kamerových systémov, teda našich štandardných riešení. Tentokrát sa pozeráme aj na AI v 3D mimo priemyselných uplatnení.

Cesta z Las Vegas do Chicaga: Od pokročilej robotiky po špičkovú automatizáciu

Spoločnosť Trifid Automation sa vydala na mimoriadnu cestu, ktorá začala stretnutím s Aurou, najpokročilejším komerčným humanoidným robotom s domovom Las Vegas, a vyvrcholila na výstave AUTOMATE Show v Chicagu. Táto skúsenosť nielenže zdôraznila náš záväzok k inováciám, ale aj ukázala našu  angažovanosť v priekopníckych technológiách.

Aura: Priekopnícky humanoidný robot

  • Interakcia podobná ľuďom: Naše stretnutie s Aurou predstavilo integráciu umelej inteligencie s ľudskými schopnosťami, čím stanovilo nové štandardy pre interakciu robotov.
  • Pokročilá funkcionalita: Zložitý, transparentný dizajn Aury odhaľuje sofistikovanú sieť senzorov a drôtov, ktorá stelesňuje spojenie estetiky a pokročilej technológie. Vývoj ide skutočne rýchlo dopredu!

Aura - Humanoidný Robot, Zdroj: Trifid Automation

AI a produktivita, Zdroj: Trifid Automation 

The Sphere: Výnimočný zážitok

  • Unikát: The Sphere so svojimi vysoko rozlišujúcimi digitálnymi displejmi predstavuje prelomové spojenie architektúry a technológie, ponúkajúce naozaj silné zážitky.

Revolúcia: Toto miesto ukázalo, ako môžu pohlcujúce technológie zrevolucionizovať zapojenie publika a byť použiteľné naprieč rôznymi odvetviami.

Domov Aury, Zdroj: Trifid Automation

Naši americkí partneri na The AUTOMATE 2024, Chicago

Naša účasť na AUTOMATE zdôraznila aj našu ambíciu ďalej budovať vzťahy s našimi partnermi v USA. Tieto vzťahy nie sú len obchodnými transakciami; sú to partnerstvá, ktoré nám pomáhajú inovovať a lepšie slúžiť našim zákazníkom aj tým, že prinášajú globálne technológie a poznatky pre miestne aplikácie.

  • Spolupráca s partnermi: Počas The AUTOMATE sme mali príležitosť stretnuť sa s našimi partnermi, Smart Vision Lights a Midwest Optical Systems, pre ktorých pôsobíme ako distribútori. Tieto stretnutia boli príjemné a biznisovo konštruktívne.
  • Budúce príležitosti: Diskusie sa zamerali na to, ako využiť naše spoločné silné stránky na vylepšenie našej ponuky a rozšírenie spoločného dosahu na trhu automatizácie a machine vision.

Výstava: Miesto inovácií

  • Technologické ukážky: Výstava poskytla platformu na priamu prezentáciu schopností robotov a skúmanie ich potenciálnych aplikácií naprieč rôznymi sektormi.
  • Špičkové riešenia: Demonštrácie na AUTOMATE zvýraznili nielen súčasné úspechy, ale aj rozsiahly budúci potenciál robotiky a umelej inteligencie v zlepšovaní obchodných operácií.

Postrehy od lídrov v odvetví

Zaujímavý moment: Pozorne sme počúvali aj hlavný prejav profesorky Daniely Rus z MIT, žena v high tech, ktorá je poprednou osobnosťou v oblasti robotiky a informatiky. Profesorka Rus poskytla výhľad do budúcnosti umelej inteligencie a roli AI v rozhodovacích procesoch. Na rozdiel od rozšíreného názoru, že AI čoskoro prevezme kritické rozhodnutia, zdôraznila, že zatiaľ čo AI bude mať významný vplyv, ľudský prvok zostáva nenahraditeľný pri dohľade a vedení týchto kritických procesov. 

Tento pohľad rezonuje s filozofiou Trifid Automation, kde veríme v súhru ľudskej odbornosti a technologického pokroku.

Prezentácia profesorky Daniely Rus z MIT, Zdroj: Trifid Automation


Inšpirácia budúcej generácie talentov

Pre Trifid Automation je veľmi dôležitý rozvoj mladých talentov. Našich ľudí si vážime a sú kľúčoví pre spoločnosť. Snažíme sa investovať do vedomostí a trendov, ktoré formujú ich budúcnosť  a budúcnosť technológií. Pre jednotlivcov, ktorí sú zapálení pre tento smer, Trifid Automation ponúka prostredie, kde môžu prosperovať. Pridáte sa k nám?

  • Rozvoj talentov: Sme miesto pre ľudí, ktorí sú zanietení pre pokrok v oblasti automatizácie.

Pripojte sa k Trifid Automation a spoločne formujme budúcnosť automatizácie!